Κατασκευές με κοχύλια

Μοναδική, αλλά σημαντική υπενθύμιση:Ξεχωρίστε κάποιες προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στο σπίτι αλλά και στα γούστα και τις ικανότητες σας και μην το ...παρακάνετε. 
Δύο - τρεις τέτοιες κατασκευές για το εσωτερικό του σπιτιού και άλλες τόσες για τον κήπο ή το μπαλκόνι είναι υπέρ αρκετές, διαφορετικά ο χώρος θα μοιάζει με ..εργαστήριο χειροτεχνιών και τα διακοσμητικά κομμάτια που πραγματικά θα ξεχωρίζουν θα είναι όσα ...δεν περιλαμβάνουν κοχύλια. 


1. Κάδρα γεμάτα ...φύση

Θα χρειαστείτε χαρτόνι, κόλλα, άμμο, κοχύλια σε διαφορετικά μεγέθη και ξύλινες ανοιχτές κορνίζες, χωρίς τζάμι. 
Κόψτε κομμάτια από χαρτόνι στο μέγεθος του εσωτερικού της κορνίζας, περάστε με πινέλο μια στρώση κόλλας για παζλ ή ατλακόλ και κολλήστε 1-2 κοχύλια στο κέντρο και μερικά πολύ πολύ μικρότερα περιμετρικά.
Καλύψτε το υπόλοιπο μέρος του χαρτονιού με άμμο  "πατώντας" και "στρώνοντας" την με το χέρι σας για να σταθεροποιηθεί.
Τοποθετήστε το χαρτόνι στην κορνίζα καισυγκεντρώστε μερικά τέτοια ίδια  καδράκια σ΄ένα σημείο του τοίχου.


2. Καλοκαιρινά ...πώματα από φελλό

Κάντε μ΄ένα αιχμηρό αντικείμενο μια τρύπα ή μια ελαφριά σχισμή  στο πάνω μέρος τουφελλού και σε διάμετρο και μήκος τέτοια  ώστε να χωρά να στερεωθεί  κάθετα το κοχύλι που θα χρησιμοποιήσετε. 
Γεμίστε την σχισμή με μια δυνατή κόλλακαι κολλήστε το κοχύλι στη θέση του, προσθέτοντας αν θέλετε πάνω του ακόμα μερικά μικρότερου μεγέθους.   
Είναι μια πολύ όμορφη κατασκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους μπουκάλι και όχι μόνο τα διακοσμητικά όπως π.χ σ΄αυτά του μπάνιου,  στην κουζίνα για το μπουκάλι με το λάδι, το ξύδι κλπ.   
Φελλούς για κάθε είδους μπουκάλι θα βρείτε στα καταστήματα με είδη συσκευασίας  αλλά και εκείνα με υλικά για κατασκευές.


3. Στρώστε τραπέζι με ...κοχύλια

Ένα καλοκαιρινό στρωμένο τραπέζι από τις φορές που η ...υπερβολή στη χρήση των κοχυλιών μπορεί να ...συγχωρεθεί και να ενταχθεί στα πλαίσια μιας ...θεματικής διακόσμησης μ΄αυτό το θέμα. 
Δημιουργείστε ένα κεντρικό κομμάτι με μια μεγάλη  γυάλα και κοχύλια διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και αποχρώσεων, σε κάθε περίπτωση όμως σχετικά μεγάλα. 
Κάντε μ΄ένα αιχμηρό αντικείμενο τρύπες στο πάνω μέρος μερικών κοχυλιών, περάστε από την τρύπα σκοινάκι, σταθεροποιήστε το κοχύλι πάνω του μ΄έναν κόμπο στο σημείο της τρύπας και καρφιτσώστε ή στερεώστε σε κάποια σημεία περιμετρικά του τραπεζομάντηλου μερικά τέτοια σκοινάκια. Χρησιμοποιήστε πετσέτες ή και χαρτοπετσέτες με σχέδια από κοχύλια, πιατέλες με ανάλογο σχήμα κλπ.κλπ.


4. Καλοκαιρινοί ...σελιδοδείκτες

Ο "απόλυτος" καλοκαιρινός σελιδοδείκτης, ένας τρόπος να κρατήσετε για πάντα μέσα στο αγαπημένο βιβλίο ενός καλοκαιριού και την ανάμνηση της παραλίας που το διαβάσατε και μια πολύ ωραία ιδέα και γιαδώρο
Θα χρειαστείτε μόνο διακοσμητικό σκοινί ή κορδόνι που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη συσκευασίας και σε εκείνα με υλικά για κατασκευές. 
Κόψτε 6-7 κομμάτια  σκοινί ή κορδόνι και κατά μερικά εκατοστά  μεγαλύτερα απ΄όσο το μήκος του σελιδοδείκτη που θέλετε να κατασκευάσετε. Πλέξτε τα ή στρίψτε τα με το χέρι σας και κρατώντας τα όλα μαζί  κάντε στο πάνω και κάτω μέρος τους από έναν γερό κόμπο. Στα σκοινάκια που εξέχουν από τον κόμπο στο κάτωμέρος της κατασκευής θα στερεώσετε μικρά κοχύλια, είτε κάνοντας στο κάθε ένα από μια τρύπα που θα περάσετε το σκοινάκι και θα το σταθεροποιήσετε επίσης μ΄έναν κόμπο, είτε κολλώντας το κοχύλι πάνω στο σκοινί με θερμοκολητικό πιστόλι. 
Aν θέλετε να δώσετε στην κατασκευή σας ακόμα περισσότερη ...συναισθηματική αξία, μπορείτε να προσθέσετε σ΄έναν τέτοιο σελιδοδείκτη όχι μόνο κοχύλια αλλά και κάθε είδους μικροαντικείμενα ταυτισμένα με την χρονική στιγμή και το σημείο που διαβάσατε ένα βιβλίο.

Δείτε εδώ κι άλλες ιδέες για να διακοσμήσετε με κοχύλια


5. Κοχύλια ...γλάστρες

Τέτοιουμεγέθουςκοχύλια είναι μάλλον δύσκολο να εντοπίσετε σε κάποια παραλία, όμως θα τα βρείτε εύκολα στα καταστήματα με εποχιακά καλοκαιρινά είδη για το σπίτι.
Απλά γεμίστε τα με χώμα και ...φυτέψτε. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους φυτό αλλά πιο "φυσικά"  θα δείξουν με κάποια απλώς πράσινα φυτά που το φύλλωμά τους θα μοιάζει με κάποιο είδος από εκείνα που υπάρχουν στον βυθό.


6. Γιρλάντες και ...λεζάντες

Απλά τρυπήστε μερικά  κοχύλια στο πάνω μέρος και περάστε τα σ΄ένα κομμάτι διακοσμητικό σκοινί ή κορδόνι φτιάχνοντας μικρές γιρλάντες και χρησιμοποιώντας  εναλλάξμικρά και μεγαλύτερα μεγέθη κοχυλιών που να απέχουν μεταξύ τους αρκετά. 
Διακοσμήστε με τέτοιες γιρλάντες απλά γυάλινα φαναράκια, η εικόνα τους  τη νύχτα φωτισμένη ελαφρά από το φως του κεριού είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Με τον ίδιο βέβαια τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερες διακοσμητικές γιρλάντες από κοχύλια, εξίσου εντυπωσιακές όπου κι αν τις τοποθετήσετε.  


7. Ανεβάστε τα στον ...πάνω όροφο

Μεγάλου μεγέθους διακοσμητικά ή και φυσικά κοχύλια θα διακοσμήσουν με πραγματικά καλοκαιρινό τρόπο την εσωτερική σκάλα του σπιτιού. 
Ξεκινώντας από το πρώτο ...ανεβαίνοντας και  ...φτάνοντας μέχρι λίγο πριν και τημέση της σκάλας, τοποθετήστε από  ένα τέτοιο κοχύλι στην άκρη κάθε σκαλιού.  Αν το κάνετε για όλα τα σκαλοπάτια θα είναι μια μάλλον ...κουραστική επανάληψη και η πρωτοτυπία θα χαθεί μέσα στην ...υπερβολή.
Μπορείτε να συμπληρώσετε αυτού του τύπου την διακόσμηση και με άλλα στοιχεία, να προσθέσετε σε κάποιο σκαλοπάτι κι αν φυσικά υπάρχει ο απαιτούμενο χώρος μια γυάλα με άμμο και βότσαλα, να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο κοχύλι γεμάτο με άμμο σαν stop για την πόρτα που πιθανόν βρίσκεται δίπλα στην σκάλα κλπ. κλπ. 


8. Με ...κοχύλια ...βελόνα και ...κλωστή

Αντί να δημιουργήσετε για την καλοκαιρινή σας διακόσμηση πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία με κοχύλια, απλά ...ενσωματώστε τα πάνω σε σε ορισμένα αντικείμενα.
Κάντε τρύπες στο πάνω μέρος μερικών κοχυλιών και χρησιμοποιώντας χοντρή κλωστή ...ράψτε τα πάνω σε κάποια μαξιλάρια ή κολλήστε τα με κόλλα ή θερμοκολλητικό πιστόλι πάνω σε φωτιστικά κλπ. κλπ. 


9. Κοχύλια στον ...άνεμο 

Εκτός από τα χρώματα και τα υπέροχα σχήματα αφήστε τα με την βοήθεια του αέρα να σας αποκαλύψουν και την ...φωνή τους.
Θα χρειαστείτε κοχύλια σε διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και σχήματα και σκοινί ή μπετονιά.
Τρυπήστε τα κοχύλια στο πάνω μέρος και αρχίστε να τα περνάτε στο σκοινί ή την μπετονιά στερεώνοντας πάνω τους το κάθε κοχύλι μ΄ένα κόμπο στο σημείο ακριβώς που τα έχετε τρυπήσει.  Φτιάξτε μερικές τέτοιες σειρές και στη συνέχεια στερεώστε τες  σε μια "βάση" από ένα ξύλο της θάλασσας ή οποιοδήποτε άλλο ξύλο και κρεμάστε την σ΄ένα σημείο μέσα ή έξω από το σπίτι.


10. Χρησιμοποιείστε μόνο το ...σχήμα τους

Αν σας αρέσουν σαν κεντρική "ιδέα" για την καλοκαιρινή σας διακόσμηση αλλά δεν είστε "τύπος" των χειροποίητων κατασκευών, απλά χρησιμοποιήστε το πλήθος τωναντικειμένων που κυκλοφορούν  στην αγορά με θέμα τους τα κοχύλια, συνδυάζοντας τέτοια αντικείμενα με το γενικό ύφος της διακόσμησης των χώρων που θα το τοποθετήσετε. Η ποικιλία τέτοιων ειδών είναι πραγματικά αμέτρητη.  

Θα βρείτε από μαξιλάρια, υφάσματα, κάθε τύπου διακοσμητικά και  μέχρι ...φόρμες για κέικ και wall stickers για να μεταφέρετε εύκολα στο σπίτι σας πραγματική ατμόσφαιρα ...καλοκαιριού. 










πηγή:http://soulouposeto.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF