10 τρόποι για να επωφεληθείτε από τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού

1. Κουρασμένα μάτια

Βρέξτε τα με κρύο νερο και τοποθετήστε από ένα φακελάκι τσαγιού σε κάθε μάτι ως κομπρέσες. Τα ματάκια σας θα ξεπρηστούν και θα ξεκουραστούν μέσα σε λίγη ώρα!

2. Χρησιμοποιήστε τα ως μαρινάδα για το κρέας

Ρίξτε τα φακελάκια χωρίς να τα σκίσετε μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε για το κρέας σας. Αφήστε για αρκετές ώρες για να "δέσουν" τα αρώματα και να τα "τραβήξει" το κρέας.

3. Ανακούφιση στο ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα

Βάλτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια σε ένα μπωλ με λίγο νερό. Τοποθετήστε το μπωλ στο ψυγείο. Σε περίπτωση που το δέρμα σας ερεθιστεί το καλοκαίρι από τον ήλιο, χρησιμοποιήστε τα σαν μικρές κομπρέσες για να ανακουφίσετε το κόκκινο δέρμα σας.

4. Χρησιμοποιήστε το ως οργανικό λίπασμα στις γλάστρες

Συγκεντρώστε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια και τοποθετήστε τα μέσα στο χώμα στις γλάστρες σας. Θα δράσουν ως λίπασμα και θα βοηθήσει στη σωστή ανάπτυξη και καλύτερη υγεία των φυτών σας!

5. Αρωματικό για τις ντουλάπες σας

Αφήστε τα σακουλάκια να στεγνώσουν καλά και τοποθετήστε τα σε ένα κομμάτι τούλι. Δέστε το τούλι σαν μικρό πουγκί και τοποθετήστε το στη ντουλάπα σας. Θα τραβήξει την άσχημη μυρωδιά της ντουλάπα σας, αλλά και θα την αρωματίσει διακριτικά.

6. Καθημερινό ελαφρύ καθαριστικό γενικής χρήσης

Το τσάι έχει ήπια καθαριστική δράση. Τοποθετήστε μερικά χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού σε μισό λίτρο ζεστό νερό και αφήστε ώσπου να βγάλουν όση δόση τσαγιού τους έχει απομείνει. Στίψτε στο διάλυμα μισό λεμόνι και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το διάλυμα σε μπουκαλάκι με αντλία σπρέυ. Χρησιμοποιήστε ως ήπιο καθαριστικό, όπως πχ καθάρισμα πάγκου κουζίνας, τραπεζιού στο μπαλκόνι κτλ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF