100 Διακοσμήσεις - Kατασκευές με ΞYΛΑ της ΘΑΛΑΣΣΑΣ



Και όχι μόνο της θάλασσας. Χρησιμοποιείστε κάθε είδουςπαλιό ξύλο που μπορεί να βρείτεπεταμένο οπουδήποτε ή και λεπτά κλαράκια/κορμούς, για να φτιάξετε καραβάκια, καθρέφτες, ρολόγια, κρεμάστρες, κηροπήγια, ράφια ή να ζωγραφίσετε πάνω τους ένα απλό καλοκαιρινό σχέδιο.
Τρύπες στα ξύλα θα κάνετε με ένα λεπτό τρυπάνι, όπου χρειαστεί να σκαλίσετε για να δημιουργήσετε π.χ θήκες για κεράκια χρησιμοποιείστε ή το ειδικό σκαρπέλο ή ένα πλατύ κατσαβίδι και σφυράκι. Για να προσθέσετε σκοινί, μπετονιά ή σύρμα πάνω στο ξύλο σε κατασκευές όπως π.χ τα καραβάκια καρφώστε στα σημεία που χρειάζεται μια πρόκα για να τα στερεώσετε και για να κολλήσετε ξύλα μεταξύ τους θα χρειαστείτε μια καλή κόλλα γενικής χρήσης, σε μικρές ειδικά κατασκευές δεν χρειάζεται να είναι ειδική για ξύλο.
Σε κάθε είδος ξύλου μπορείτε να δώσετε "παλαιωμένη" όψη, απλώς περάστε μ΄ένα πινέλο άσπρη μπογιά και πριν στεγνώσει εντελώς τρίψτε με ένα γυαλόχαρτο αφαιρώντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της.

Τέτοιου τύπου κατασκευές είτε αποκλειστικά  ξύλινες είτε συνδυασμένες με βότσαλα, κοχύλια, σκοινί, ύφασμα, λινάτσα, σύρμα ή όποιο άλλο υλικό εσείς θέλετε, έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος, η διαδικασία να τις φτιάξετε δεν είναι καθόλου δύσκολη και ακόμη και οι πιο απλές δημιουργίες, είναι μια εξαιρετική ιδέα για δώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF