Απλός σταυρόκομπος GRANNY KNOT για ψαράδες

aplos-stayrokompos-granny-knot-fishing-knots-www-carp-matchfishing-gr.jpg
O απλός σταυρόκομπος είναι ίσως ο πιο απλός κόμπος που χρησιμοποιείται στο ψάρεμα. Δεν χρησιμοποιείται για να δέσει παράμαλα ή άλλα σύνθετα τμήματα αρματωσιών, αλλά για να σφαλίσει τα δολώματα πάνω σε παρουσιάσεις αρματωσιών για το ψάρεμα του κυπρίνου.
Η κύρια χρησιμοποίησή του είναι να ασφαλίσει επιπλέοντα δολώματα pop-up boilies σε παρουσιάσεις pop-up, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παρουσιάσεις για βυθιζόμενα δολώματα.Ο κόμπος αυτός γίνεται για να σφίξει και να ασφαλίσει τα δολώματα τύπου boilies αρχικά, ενώ σε δεύτερη φάση για να δεθεί πάνω στους κρίκους ring rigs, σε παράμαλα τύπου d-rig, ds rigs, blowback rigs κτλ. Επαναλαμβάνω ότι είναι κόμπος στερέωσης και ποτέ δεν χρησιμοποιείται σε κόμπους παραμάλων, γιατί δεν έχει την δύναμη κόμπου , που θα χρειαστεί ένα παράμαλο.
Ο κόμπος αυτός εκτελείται με πετονιά, νήματα και ειδικά με οδοντικό νήμα. Θα χρειαστούμε ένα κομμάτι οδοντικού νήματος, το οποίο θα καλύπτει την περίμετρο του δολώματος που θέλουμε να δέσουμε.
 stayrokompos-granny-knot-fishing-knots-www-carp-matchfishing-gr.jpg
Περνάμε τις δύο άκρες του νήματος την μία μέσα στην άλλη, σαν τον απλό κόμπο που κάνουμε για να δέσουμε τα παπούτσια μας
staurokompos-2-granny-knot-fishing-knots-www-carp-matchfishing-gr.jpg 
Επαναλαμβάνουμε το πρώτο βήμα και σφίγγγουμε το νήμα πάνω στο δόλωμα
www.carp-matchfishing.gr/fishing knots 
Κόβουμε τις άκρες με ένα ψαλίδι και είμαστε έτοιμοι. Στην παραπάνω φωτογραφία, έχουμε εκτελέσει τον απλό σταυρόκομπο για να δέσουμε ένα boilie pop-up πάνω σε ένα διαφανές στόπερ, και να το ασφαλίσουμε πάνω στην αρματωσιά DS rig
granny knot/fishing knots/www.carp-matchfishing.gr 
Η παρουσίαση του δολώματος boilie pop-up, πάνω σε αρματωσιά για το ψάρεμα του κυπρίνου τύπου DS-RIG. Η στερέωση του απλού κόμπου είναι τόσο απλή , όσο κανένας άλλος ψαρευτικός κόμπος. Καλή επιτυχία!

πηγή: carp-matchfishing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF