Μαθήματα Μακραμέ

Εδώ έχουμε το βασικότερο κόμπο, που είναι η αρχή κάθε έργου. Οκόμπος στερεώματος .Διπλώνουμε το νήμα στα δύο και το περνάμε σε σταθερή βάση με τον τρόπο που δείχνει ευκρινέστατα η φωτό. Η στερέωση μπορεί να γίνει σε άλλο νήμα ,σε μοτίφ ή σε χάντρα που να έχει υποδομή να δεχθεί νήματα.


Η βασικότερη πλέξη είναι η ακόλουθη .Πρόκειται για τον πλακωτό κόμπο που αποτελείται από δύο κόμπους στερεώματος, δηλαδή από τέσσερα νήματα .Και εδώ είναι η αρχή κάθε μακραμέ έργου. Με τον κόμπο αυτό μπορούμε να πλέξουμε βραχιόλια ,κολιέ και οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.Με μια απλή εξάσκηση γίνεται παιχνιδάκι.Πάει δεξιά και αριστερά όπως δείχνει η φωτό εναλλάξ. Και εδώ μπορώ να σας πω μερικά μυστικά ! για την πλέξη αυτή.
1. Οι μεσαίοι κόμποι είναι σταθεροί .Δηλαδή δεν πλέκονται οπότε μπορούν να είναι κοντά στο τελικό μήκος του έργου που θέλουμε να ολοκληρώσουμε ,άρα και πιο κοντοί, αφήνοντας σε μεγαλύτερο μήκος τους ακριανούς
2. Το μήκος κάθε κορδονιού να είναι περίπου το τριπλάσιο από αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Αυτό βέβαια πάει σε σχέση με αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε.

Ο συνδυασμός αυτός αποτελείται από δύο πλακωτούς κόμπους. Όπως φαίνεται παρακάτω ,οι άκρες κάθε πλακωτού κόμπου σχηματίζει το κέντρο  του παραδείγματος ...Αν συνεχιστεί δημιουργεί έναν ωραιότατο πίνακα από πλακωτούς κόμπους.


Ένας άλλος βασικός κόμπος είναι ο οριζόντιος διπλός κόμπος.Σταθερό γίνεται εδώ το ίδιο το νήμα στην αρχή του και πλέκεις όλα τα υπόλοιπα στο νήμα αυτό.Η τελική του μορφή φαίνεται στο δεύτερο σκίτσο.




 Ο κόμπος αυτός μπορεί να δώσει πολλές δυνατότητες  και εφαρμογές ....
Μπορούμε να πλέξουμε κάθετα ή οριζόντια δεξιά ή αριστερά 




ή μπορούμε να συνδυάσουμε διαγώνιους κόμπους και να τους ενώσουμε στο κέντρο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF