Κεφάλαιο καθαριότητα

diyselfgr-House-Cleaning-Tips

10 έξυπνα tips για να διευκολύνουν την καθημερινότητα στο σπίτι σας.

  1. Εάν κόψατε κρεμμύδια ή σκόρδα και μυρίζουν τα χέρια σας, τότε πάρτε μία πρέζα ελληνικό καφέ και τρίψτε καλά τα χέρια σας.
  2. Εάν στο ψυγείο σας υπάρχουν διάφορες μυρωδιές, τοποθετήστε ένα χάρτινο σακουλάκι με καφέ στο ψυγείο (κατά προτίμηση στο πάνω ράφι) και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.
  3. Εάν ο φούρνος είναι εστία μυρωδιών, τότε βράστε λίγο ξύδι και με ένα πανάκι (βουτηγμένο στο ξύδι) πλύντε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου.
  4. Εάν ο χώρος της κουζίνας μυρίζει φαγητό, τότε βάλτε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας και μία ευχάριστη μυρωδιά θα αναδύεται.
  5. Εάν το φαγητό σας κάηκε και μυρίζει παντού, τότε βράστε για λίγα λεπτά ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες σε μία κατσαρόλα γεμάτη με νερό.
  6. Εάν τα πλαστικά σας σκεύη μυρίζουν έντονα, τότε πλύντε τα, σκουπίστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για μία ημέρα.
  7. Εάν θέλετε η κουζίνα σας να μυρίζει ευχάριστα, βράστε σε μία κατσαρόλα λίγη κανέλα με ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  8. Εάν το τηλέφωνο του ντους έχει άλατα, τότε αφήστε το μία ολόκληρη μέρα σε ένα μπολ με ξύδι.
  9. Εάν θέλετε να καθαρίσετε τα τζάμια οικολογικά και φθηνά τότε τα τρίβετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε άσπρο ξύδι ή κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη. Εναλλακτικά, με μία βρεγμένη εφημερίδα αλλά όχι ιλουστρασιόν μπορείτε να κάνετε τα τζάμια να αστράφτουν.
  10. Εάν θέλετε να καθαρίσετε ψάρια ή κρεμμύδια, περάστε προηγουμένως τα δάχτυλά σας με αλάτι. Δεν θα κολλάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα.
πηγή: http://diyself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF