6 Τρόποι να καθαρίσετε με ελαιόλαδο

Δείτε πως να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο, σαν υλικό καθαρισμού! Παραθέτουμε 6 τρόπους καθαρισμού με ελαιόλαδο!
diyselfgr-6-tropoi-katharismou-me-elaiolado1. Καθαρίστε σκεύη από χυτοσίδηρο σας: Φτιάξτε ένα μείγμα με ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι και ένα κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι. Τρίψτε το σκεύος με μια σκληρή βούρτσα, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
2. Για να βγάλετε χρώμα από τα χέρια σας: Τρίψτε λίγο λάδι στο δέρμα σας, αφήστε το να βυθιστεί μέσα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με σαπούνι.
3. Επισκευάστε τις γρατσουνιές στο δερμάτινα έπιπλα: Ρίξτε μια πολύ μικρή ποσότητα λαδιού πάνω σε ένα βαμβακερό ύφασμα και τρίψτε το στο γδάρσιμο του δερμάτινου επίπλου κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις.
4. Προστατέψτε τα ψάθινα έπιπλα: Για να προστατευθούν τα ψάθινα έπιπλα από το ράγισμα, τρίψτε απαλά λίγο ζεστό λάδι στο έπιπλο με ένα μαλακό πανί.
5. Έπιπλα από ξύλο: Συνδυάστε 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή ξύδι. Δουλέψτε το μείγμα στο έπιπλο με ένα μαλακό πανί. Για να εξομαλύνει τις γρατσουνιές στο ανοιχτόχρωμο ξύλο, τρίψτε τα με ένα διάλυμα ίσα μέρη ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι και χυμό λεμονιού.
6. Άλλες λύσεις με ελαιόλαδο, που δεν έχουν να κάνουν με καθαρισμό, περιλαμβάνουν τον ψεκασμό των μεντεσέδων της πόρτας που τρίζουν, και το φρεσκάρισμα σκονισμένων φύλλων των φυτών σας.

ΠΗΓΉ: http://diyself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF