Βάζα και μπουκάλια για σπιτικά καλλυντικά


Όταν άρχισα να μαγειρεύω τα καλλυντικά μου απέκτησα πονοκέφαλο σχετικά με το που να αποθηκεύσω τα προϊόντα μου. Δεν είναι δύσκολο να αγοράσω (υπάρχει ποικιλία μεγεθών, σχημάτων, με σπρέι, τόσα πολλά από αυτά). Αγόρασα κάποια. Ήμουν αρχάρια και δεν ήταν δυνατόν να προβλέψω με ακρίβεια τους τύπους των απαραίτητων δοχείων. Επιπλέον, οι ιδέες και τα πειράματα δεν μπορούν να προγραμματιστούν. Το μόνο που μπορώ να προβλέψω (βασισμένη σε εμπειρική στατιστική)  είναι ότι η ιδέα θα έρθει όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά (π.χ. αργά τη νύχτα).


Όμως τα προβλήματα υπάρχουν για να τα λύνουμε. Χρησιμοποιώ χρησιμοποιημένα δοχεία συμμετέχοντας ενεργά στην ανακύκλωση.
Αν χρειάζεστε δοχεία για τα καλλυντικά σας, ζητήστε από τους φίλους σας να κρατούν τα άδεια δοχεία τα οποία σκοπεύουν να πετάξουν στα σκουπίδια. Θα εντυπωσιαστείτε από τα είδη, τα μεγέθη και τον αριθμό των δοχείων που θα αποκτήσετε.  Οι φίλοι σας θα χαρούν να το κάνουν επειδή συμμετέχουν στην ανακύκλωση, σας κάνουν ευτυχισμένους και επειδή δεν τους αρέσει να πετάνε όμορφα βαζάκια στα σκουπίδια.

Πλύνετε τα δοχεία, αφαιρέστε τις ετικέτες (το βαρετό κομμάτι) και αν σας αρέσει διακοσμήστε τα.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μας αρέσει να προσφέρουμε δώρα. Και τα καλύτερα δώρα είναι αυτά από την καρδιά. Τα χειροποίητα δώρα είναι δώρα καρδιάς.

 
Θα χρειαστείτε, οινόπνευμα για να καθαρίσετε το μπουκάλι, ταινία αλουμινίου και ένα μολύβι για να γράψετε τα συστατικά και την ημερομηνία παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF