Τσολιαδάκι



Έυκολη Κατασκευή Για Την 25η Μαρτίου Τσολιαδάκι. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τσολιάδες με ρολό κουζίνας και τουαλέτας και στολίστε το παιδικό σας για να μπείτε το πνεύμα της εθνικής μας εορτής.

Κατασκευή Τσολιαδάκι Για Την 25η Μαρτίου

Υλικά Κατασκευής

χάρτινο ρολό, κλωστή πλεξίματος, χρώμα και πινέλο, χαρτι χρωματιστό, σύρμα πίπας, κόλλα

Στάδια:

Πάρτε το ρολό που μένειόταν τελειώσει το χαρτί κουζίνας και με κομματάκια χαρτί ντύστε το όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Κολλήστε ματάκια, μυτούλα και στόμα από χαρτί. Στη συνέχεια στερεώστε μέσα και στο κάτω μέρος του ρολού το λευκό σύρμα πίπας και στις άκρες του , βάλτε διπλωμλενο από ένα κόκκινο παμάκι. Επάνω του, ένα κυκλάκι υφασμάτινο και το τσαρούχι του είναι έτοιμο. Από ένα άλλο ρολό κόψτε ένα κομμάτι με ύψος 1 εκατοστό και κόλληστε κόκκινο χαρτί στα κενά του. Έπειτα , βάψτε το και αυτό κόκκινο και κολλήστε το στο κεφάλι. Στο κέντρο του κάντε μια μικρή τρυπούλα και στερεώστε μέσα τη μαύρη μάλλινη κλωστή.

Γνωρίζατε ότι:

Η επέτειος να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό στις 25 Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF