Παγόνι με Μανταλάκια

Μανταλάκια βρίσκετε παντού ακόμα και στις διακοπές. Χρωματίστε τα, κολλήστε τα και κάντε δώρα στους φίλους σας. Η Κατασκευή Παγόνι με Μανταλάκια είναι εντυπωσιακή.


Υλικά Κατασκευής:

ξύλινα μανταλάκια, τέμπερες, ματάκια, οδοντογλυφίδες

Στάδια:

Βάψτε πράσινα μανταλάκια και όταν στεγνώσουν σχηματίστε μια ορθή γωνία πιάνοντας το ένα με το άλλο. Το οριζόντιο να έχει τις μύτες προς τα εμπρός. Κολλήστε το στο οριζόντιο μανταλάκι ματάκια σε κάθε πλευρά. Βγάλτε το έλασμα από τα μανταλάκια και κολλήστε τα  κομμάτια από το κάθε μανταλάκι στην ίσια τους πλευρά και μετά κολλήστε όλα τα μανταλάκια μεταξύ τους στο κάτω μέρος σχηματίζοντας μια βεντάλια.όπως φαίνεται στη φωτογραφία. . Στη συνέχεια βάψτε τη βεντάλια και όταν στεγνώσει κολλήστε στο κέντρο τα μανταλάκια γωνία και στερεώστε πάνω σε ένα μανταλάκι χωρισμένο στα 2 για να στέκεται το παγόνι.

Γνωρίζατε ότι:

Τα παγόνια είναι τα πιο όμορφα πτηνά και εντυπωσιακά στην όψη προκαλούν με την εμφάνισή τους! Μάλιστα τα παγόνια πετάνε κιόλας, για όσους δεν το γνωρίζουν. Και μάλιστα οι πτήσεις τους στον ουρανό είναι εντυπωσιακές και ανεπανάληπτες όπως και τα ίδια. Βέβαια ο όγκος των φτερών τους δεν επιτρέπει σε αυτά να κάνουν μεγάλες εναέριες διαδρομές, ωστόσο πετώντας από το ένα δέντρο στο άλλο ή από κλαδί σε κλαδί για καλυφθούν από τα αρπακτικά δεν μπορεί παρά να κερδίσουν τα βλέμματα. Η ευλυγισία δεν είναι βέβαια το βασικό τους προτέρημα αν και έρχεται σε δεύτερη μοίρα για εκείνον που τα θαυμάζει για πρώτη φορά.

πηγή : kidsfun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF