ΦαναράκιΥλικά: Χαρτόνι οντουλέ-
Ριζόχαρτο -Συρραπτικό και κόλλα για να κολλήσουμε

Κατασκευή:
Κόβουμε το οντουλέ χαρτόνι με διαστάσεις 46εκ. x 12εκ. Στην πλευρά των 46εκ. μετράμε 4 διαστήματα των 11εκ. το καθένα. Τα 2εκ. που μένουν είναι για να τα τσακίσουμε και να τα συρράψουμε στην άλλη άκρη. Έχουμε δηλαδή 11εκ.x 4=44εκ.+2εκ.=46εκ. Σε όποιο κομμάτι των 11εκ. θέλουμε σχεδιάζουμε ένα συνεχόμενο σχέδιο με διάσταση 13εκ. x 13εκ. το οποίο θα είναι η βάση που τσακίζοντας τις τρεις άκρες της από 1εκ. γύρω-γύρω στις τρεις πλευρές το τσακίζουμε και αυτό και το συρράπτουμε έτσι ώστε να έχουμε έναν κύβο ανοιχτό από πάνω.

Όλα βέβαια θα τα συρράψουμε και θα τα κολλήσουμε αφού πρώτα στις 4 πλευρές (11εκ.x12εκ.) έχουμε αφαιρέσει κομμάτι από χαρτόνι με ότι σχέδιο θέλουμε. Εδώ είναι σαν παραθυράκια από εκκλησία. Οι διαστάσεις είναι 8εκ.x3εκ. το κάθε παράθυρο, απέχουν μεταξύ τους 1εκ. και 2εκ. γύρω - γύρω από κάθε πλευρά. Τελευταίο κολλάμε το ριζόχαρτο από την μέσα πλευρά.

Στο κέντρο της βάσης χαράζουμε με το κοπίδι ένα σταυρό σύμφωνα με το πάχος της λαμπάδας, μέσα βάζουμε το κλασσικό ποτηράκι για λαμπάδες επειδή λιώνοντας το κερί μην λερώσει το φαναράκι. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε βάζοντας ρεσώ μέσα...

 

 Πηγή :www.matia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF