Χειροτεχνίες με όσα θα βρείτε στην ακροθαλασσιά!


Καλοκαιρινές χειροτεχνίεςΤο καλοκαίρι τα σπίτια πρέπει να αποκτούν μια άλλη νότα. Όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα φέρνουν μαζί τα διακοσμητικά τους στοιχεία, έτσι και η αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων θα πρέπει να φέρνει στο σπίτι την δροσιά της θάλασσας, την μυρωδιά της αλμύρας και το χρώμα του λαμπερού, καθαρού ορίζοντα. Δείτε μερικές κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας, ώστε να δώσετε θερινή αύρα στο σπίτι σας!

ΚοάλαΚοχύλια-κοάλα

Τα κοχύλια ακριβώς επειδή συναντώνται σε διάφορα σχήματα μπορούν εύκολα με την βοήθεια της φαντασίας και με λίγη κόλλα να μετατραπούν σε ζώα, λουλούδια, ανεμόμυλους […]! Για τα συμπαθή αυτά αρκουδάκια, το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεχυθείτε στην πλησιέστερη αμμουδιά, να βρείτε διαφόρων μεγεθών όστρακα και να βοηθήσετε το μικρούλι σας να τους δώσει μορφή με οδηγό την εικόνα!






ΟνειροπαγίδαΟνειροπαγίδα
Αυτή η κατασκευή μπορεί να γίνει από πολύ όμορφη και προσεγμένη μέχρι φαντασμαγορική και εμπνευσμένη. Χρησιμοποιήστε ένα ξύλο που έχει ξεβράσει το κύμα και κρεμάστε πάνω με μικρούς λευκούς ή γαλάζιους σπάγκους διάφορα κοχύλια, αστερίες, φτερά πουλιών, γυαλόπετρες (κομμάτια από σπασμένο γυαλί που έχει λειάνει το κύμα) και ό,τι άλλο βάλλει ο νους σας. Το παιδάκι σας μπορεί να το αφήσετε φυσικό ή να το χρωματίσει, να το κρεμάσει από ένα φωτιστικό του σπιτιού ή να το κολλήσει στον τοίχο στερεώνοντας από πίσω του και ένα δίχτυ για να συμπληρώσει το εφέ.

Extra Tip: Εάν δυσκολεύεστε να ανοίξετε τρύπα στα κοχύλια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια πινέζα!



Μπουκάλι με κοχύλια και άμμο

Μήνυμα στο μπουκάλι

Θα μπορούσατε να το έχετε ανασύρει από κάποιο ναυάγιο, μιας και οι παλιοί ναυτικοί έκλειναν συχνά αναμνήσεις και γράμματα σε μπουκάλια. Δώστε, λοιπόν, στο μικρούλι σας ένα γυάλινο διάφανο μπουκάλι και προτρέψτε το να ρίξει μέσα άμμο, πέτρες, κοχύλια σε σειρές για να φτιάξει ευφάνταστους σχηματισμούς. Πριν από αυτό όμως ρίξτε μέσα ένα γράμμα με ένα μήνυμα που το ίδιο το παιδί θα έχει γράψει. Μετά από χρόνια το μήνυμα στο μπουκάλι θα αποτελεί μια υπέροχη ανάμνηση.







Θαλασσινές κορνίζες
Θαλασσινές κορνίζες

Δώστε του απλές κορνίζες ή, γιατί όχι, ένα μεταλλικό κονσερβοκούτι (προσοχή να μην κόβει). Αφήστε το να βάλλει μέσα ή κολλήσει στο εσωτερικό μια οικογενειακή φωτογραφία ή, για πλησιέστερο θαλασσινό, αποτέλεσμα έναν ναυτικό χάρτη και ζητήστε του να διακοσμήσει περιμετρικά με λευκό σπάγκο και κοχύλια.



Θαλασσινά βάζαΘαλασσινά βάζα
Η εν λόγω κατασκευή χρειάζεται να διαθέτει κανείς πολλά ίδια κοχύλια, ώστε να πετύχει και να δείχνει υπέροχη. Συγκεντρώστε τα και στην συνέχεια δώστε στο βλαστάρι σας ένα μικρό γλαστράκι ή ένα πλαστικό ποτηράκι για να αρχίσει να κολλά πάνω του ένα ένα τα κοχύλια ξεκινώντας από κάτω. Με λίγη φαντασία θα καταφέρει απίθανα σχέδια!
Καλή τύχη!











πηγή: www.happyparenting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF