Δεντράκι από σύρμα: οδηγίες κατασκευής




Τα υλικά μας
συρματάκι χειροτεχνίας
χάντρες

 Αρχικά, αποφασίσουμε πόσο μεγάλο θέλουμε το δεντράκι μας. Το συγκεκριμένο είναι δεντράκι-μινιατούρα, έχει ύψος 10 περίπου εκατοστά χωρίς τη βάση και αποτελείται από 60 κλαδάκια. Σε γενικές γραμμές στη συγκεκριμένη τεχνική που σας παρουσιάζω ισχύει το εξής: για να βρούμε πόσα εκατοστά θα κόψουμε το σύρμα για να φτιάξουμε τα κλαδιά θα πολλαπλασιάσουμε επί τρία το ύψος που επιθυμούμε να έχει το δεντράκι μας: αν π.χ. θέλουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο δέντρο με ύψος 20 εκατοστά, τότε τα συρματάκια-κλαδιά θα πρέπει να είναι 55-60 εκατοστά το καθένα. Για ένα δεντράκι μινιατούρα 10 εκατοστών αρκούν κλαδιά 30 εκατοστών.

Για να κόψουμε πιο εύκολα και πιο γρήγορα το συρματάκι επιλέγουμε ένα χοντρό βιβλίο του οποίου η περιφέρεια να είναι όσα εκατοστά πρέπει να είναι και τα κλαδιά του δέντρου μας (εδώ 30 περ. εκατοστά). Τυλίγουμε το συρματάκι 60 φορές γύρω από το βιβλίο και κόβουμε, ώστε να πάρουμε 60 συρματάκια των 30 εκατοστών.
Περνάμε μια χάντρα στο καθένα μέχρι το κέντρο του και στρίβουμε 5-6 φορές
Αφού φτιάξουμε τρία από αυτά τα ενώνουμε μεταξύ τους
και τα τρία πρέπει να γίνουν εννιά
 
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν τα 60 συρματάκια (3 επί 3=9 ) Με τις εννιάδες φτιάχνουμε μικρά ή μεγαλύτερα κλαδιά 9+9=18 ή 9+9+9=27 και στο τέλος τα ενώνουμε όλα μαζί και τα στρίβουμε για να φτιάξουμε τον κορμό.

 
Φροντίζουμε να αφήσουμε 4 εκατοστά πριν να τελειώσει το συρματάκι για να φτιάξουμε τις ρίζες: χωρίζουμε τον κορμό σε 3-4 κομμάτια και στρίβουμε ως την άκρη. Κόβουμε τα συρματάκια που περισσεύουν με το ψαλίδι.
Απλώνουμε λίγο τα κλαδιά που έχουν ταλαιπωρηθεί από το στρίψιμο και κολλάμε με ζεστή σιλικόνη το δεντράκι σε ένα βότσαλο.
 Η διαδικασία δεν παίρνει παραπάνω από μισή ώρα, αν όμως ξεκινάτε τώρα υπολογίστε μία ώρα καλού κακού. Ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο με τις τεχνικές και ιδέες για δεντράκια είναι των εκδόσεων ΕΡΓΑΝΗ:
πηγή: http://aneraida.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF