Καλοκαιρινές κατασκευές με κοχύλια

Μια από τις αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες είναι να μαζεύουμε κοχύλια από τις παραλίες που επισκεπτόμαστε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών. Άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα, τα κοχύλια είναι μια πρώτη ύλη που με λίγη φαντασία και αρκετή δημιουργικότητα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μοναδικές χειροποίητες κατασκεύες που θα μας θυμίζουν νοσταλγικά τις καλοκαιρινές διακοπές και τις καταγάλανες ελληνικές θάλασσες. Μαζέψτε μαζί με τα παιδιά κοχύλια και ακολουθώντας τις οδηγίες θα φτιάξετε τα δικά καλοκαιρινά ενθύμια.
Μόμπιλε από κοχύλια
Τα μεγάλα κοχύλια που κατά καιρούς έχετε μαζέψει μπορούν να γίνουν ένα ωραίο μόμπιλε που θα το κρεμάσετε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού, την μπαλκονόπορτα αλλά ακόμα και πάνω από την κούνια του μωρού σας τώρα το καλοκαίρι για να βλέπει τα χρώματα και τα σχήματα και να κοιμάται ευχάριστα.
Υλικά
15 κοχύλια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους
σπάγκος/ πετονιά
ένα μεσαίου μεγέθους ξυλάκι
τρυπάνι
Εκτέλεση
Θα πάρετε τα κοχύλια που έχετε μαζέψει και τα βουτήξετε για λίγο σε ένα μπολ που θα έχετε ρίξει κάποιο από τα προιόντα καθαρισμού του σπιτιού που αφαιρεί τα άλατα. Αφού τα ξεπλύνετε με νερό, θα τα περάσετε με ένα διάφανο βερνίκι για να τους δώσετε λάμψη. Στη συνέχεια με την μικρή κεφαλή για τρύπες του τρυπανιού θα κάνετε μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του κοχυλιού, υπολογίζοντας να περνάει από εκεί ο σπάγκος. Αφού κάνετε τις τρύπες και περάσετε εναλλάξ κάθε κοχύλι αφήνοντας με κόμπο ένα κενό κάθε φορά, δένετε σφιχτά τον σπάγκο στο ξυλάκι για να κρατηθεί η κατασκευή. Η κατασκευή συνολικά μπορεί να έχει το μήκος, το σχήμα και το ύψος που επιθυμείτε, αρκεί βέβαια να έχετε διαλέξει το κατάλληλο ξύλο που θα αντέξει το βάρος των κοχυλιών. Εάν η κατασκευή θα στολίσει την κούνια του μωρού σας καλό θα είναι να μην είναι πολύ μεγάλη.
Γλαστράκια με κοχύλια
Δώστε μια καλοκαιρινή νότα στις γλάστρες του κήπου ή του μπαλκονιού σας, διακοσμώντας τες με κοχύλια. Παρέα με τα παιδιά μπορείτε να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα δημιουργίας και κηπουρικής.
Υλικά
κοχύλια
βενζινόκολλα/ σιλικόνη
γλαστράκια
Εκτέλεση
Θα πάρετε τα γλαστράκια και προσεκτικά θα κολλήσετε σε όλη την επιφάνεια τους με τη βοήθεια σιλικόνης ή βενζινόκολλας τα κοχύλια που έχετε. Την διαδικασία αυτή μπορείτε να την εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή επιφάνεια θέλετε να καλύψετε.
Κηροπήγια από κοχύλια
Κλέψτε τις εντυπώσεις στα βραδινά καλοκαιρινά δείπνα με φίλους, τρώγοντας υπό το φως των κεριών των κοχυλιών.
Υλικά
λευκό κορδόνι για το φυτίλι
λευκή παραφίνη σε πλάκες ή χρησιμοποιημένα κεριά σε διάφορα χρώματα
κατσαρολάκι κουζίνας
Εκτέλεση
Στο κατασαρολάκι κουζίνας ρίχνετε διάφορα υπολείμματα από παλιά κεριά ή τη λευκή παραφίνη που έχετε προμηθευτεί και το βάζετε στη φωτιά ούτως ώστε να λιώσουν τα κεριά. Μόλις λιώσουν ξεκινάτε να ρίχνουμε προσεκτικά μικρές ποσότητες υγρού κεριού μέσα στα κοχυλάκια και περιμένετε μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Μόλις το κερί κάνει μια χρωματιστή κρούστα επάνω στην επιφάνειά του, τότε θα καταλάβετε ότι άρχισε να πήζει. Βυθίζετε μικρά κομμάτια από λευκό κορδόνι –κάθετα μέσα στο εσωτερικό του κοχυλιού- για να δημιουργήσετε το φυτίλι που θα κάνει τα κεράκια να λάμπουν όταν τα ανάψετε. Κρατάτε το φυτιλάκι ακίνητο με το χέρι σας μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσα κοχύλια θέλετε να φτιάξετε.


πηγή:www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF