Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από Πτι Μπερ

Συστατικά 

  • 11 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ (απο 1 πακετο)
  • Πολύχρωμες καραμέλες μικρές.
Για το γλάσο διακόσμησης:
  • 2 μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια
  • 330 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο,κόκκινο.
Για την σύνδεση των μπισκότων:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική.

 Οδηγίες


Σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολλητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζίνας) ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατί καίγεται πολύ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.


Τοποθετούμε 4 μπισκότα για την βάση σχηματίζοντας ένα τετράγωνο βουτώντας την άκρη του μπισκότου που θα είναι το σημείο ένωσης στην ζεστή καραμέλα. Σταθεροποιείται αμέσως. Τα κολλάμε γρήγορα.Κατόπιν σχηματίζουμε απο πάνω με 4 μπισκότα ένα κουτάκι παραλληλόγραμμο δηλ., οι δυο πλευρές είναι πιο μεγάλες, το οποίο και κολλάμε στην βάση.

Παίρνουμε ένα μπισκότο και το κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι, πολύ υπομονετικά, διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα και να μη σπάσουν.

Φτιάχνουμε τη σκεπή. Παίρνουμε 2 μπισκότα για τις πλαϊνές μεγαλύτερες πλευρές και τα δύο μισά που κόψαμε πριν και τα κολλάμε για να γίνει η σκεπή. Δεν πειράζει αν δεν είναι τέλεια κολλημένο, θα καλυφθεί με το γλάσο.


Γλάσο διακόσμησης (Royal Icing): Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μίξερ. Μολις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μη πεταχτεί η άχνη και την εισπνεύσουμε και μετά σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μίγμα στο σύρμα του μίξερ.Κατόπιν την βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε.


Μπορείτε εκτός από το γλάσο να βάλετε καραμέλες ή ό,τι άλλο θέλετε και να τα φτιάξετε όμορφα δωράκια.

Μικρές συμβουλές

Η σύνδεση καραμέλας στεγνώνει αμέσως , ενώ το γλάσο πρέπει να μείνει όλο το βράδυ ξεσκέπαστο για να μπορέσετε να τα τυλίξετε. Αν η μέρα έχει υγρασία μπορεί να χρειαστεί περισσότερες ώρες.
Για να χρωματίσετε το γλάσο το χωρίζετε σε μπολ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την σύνδεση και μόνο το γλάσο. Εγώ προτιμώ την καραμέλα γιατί είναι δυνατή συγκόλληση δεν χαλάνε εύκολα και δεν φαίνεται.
Μπορείτε να κρύψετε και ένα μικρό δωράκι μέσα.πηγή: http://elenfly.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF