Πύργος από πηλό

Τι χρειαζόμαστε:
1.δύο πακέτα αυτοξηραινόμενο πηλό
2.χρώματα ζωγραφικής, γκλίτερ κλπ.

Πώς το έφτιαξα 
Πήρα το μισό περίπου πακέτο πηλό και το άνοιξα με τον πλάστη σε φύλλο. Ύστερα έκοψα ένα ορθογώνιο κομμάτι και το τύλιξα γύρω από ένα ρολό από χαρτί κουζίνας.

Στερέωσα τις δύο άκρες πιέζοντας τον πηλό και ύστερα με ένα μαχαίρι άνοιξα στην μπροστινή μεριά τα παράθυρα και την πόρτα. Με λίγα κομματάκια από πηλό έφτιαξα "μακαρόνια" και έκλεισα με αυτά τα παράθυρα. Ύστερα έφτιαξα τη βάση με ένα στρογγυλό κομμάτι πηλού που άπλωσα πάνω σε μια κορδέλα. Τα άφησα και τα δυο να στεγνώσουν καλά, 2 μέρες περίπου.


Αφού στέγνωσαν, κόλλησα με σιλικόνη τον πύργο πάνω στη βάση.


Έφτιαξα ένα χωνάκι με ένα κομμάτι χαρτόνι και το τοποθέτησα δοκιμαστικά στον πύργο για να δω το μέγεθος. Όταν το προσαρμόσω στον πύργο και δω ότι ταιριάζει, το χρησιμοποιώ σαν καλούπι για το χωνάκι από πηλό. Ανοίγω πάλι την πηλό σε φύλλο και το τυλίγω γύρω από το χάρτινο χωνί. Κόβω ό,τι περισσευει και το αφήνω να στεγνώσει. Παρακάτω βλέπετε το σημείο της ένωσης που δεν μπόρεσα να το κρύψω καλά.


Όταν η βάση και ο πύργος στέγνωσαν άνοιξα λίγο πηλό στο σχέδιο της φωτογραφίας και το τύλιξα γύρω από τη βάση. Έτσι σχηματίστηκε ο τοίχος γύρω από τον πύργο μου.



Τοποθέτησα και το χωνί όταν στέγνωσε και κόλλησα πάνω του μια πεταλούδα που έφτιαξα πάλι με πηλό και ένα μανιτάρι στη βάση του πύργου.


Έκανα διαφορες δοκιμές με το χρώμα....τελικά άφησα το χωνάκι γαλάζιο, έκανα στον πύργο κρακελέ, που όμως δε μου άρεσε καθόλου και έτσι τον ξαναέβαψα πάνω από το κρακελέ!! Κρακελέ έκανα και στον τοίχο, εκεί με ικανοποίησε και το άφησα.


Στη συνέχεια πρόσθεσα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία: κορδόνι στο χωνάκι μου, λουλουδάκια και πετρούλες στη βάση του πύργου, ένα σαλιγκαράκι και μια πασχαλίτσα. Όλα εκτός από τα χρωματιστά λουλουδάκια είναι φτιαγμένα από πηλό. Μόνο τα λουλούδια, οι πετρούλες και το κοτσάνι του λουλουδιού είναι φτιαγμένα από ....πλαστελίνες!




λουλουδάκια από πλαστελίνες play-doh! Πολύ ωραία χρώματα, πολύ εύπλαστες και όταν στεγνώσουν σταθεροποιείται το σχήμα τους και δε χαλάει!!

Ο πύργος μου ολοκληρωμένος.....



...και φωτισμένος!! 


Με ρεσώ μέσα γίνεται και μια πολύ ωραία διακόσμηση για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο!!

Ελπίζω να σας άρεσε και να σας ενέπνευσε! Φιλιά σε όλους!!!

πηγή: aneraida.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF