DIY παπουτσοθήκη από πλαστικό σωλήνα

Το ξέρω, είναι "θέμα" η τακτοποίηση των παπουτσιών στο σπίτι, σας καταλαβαίνω. Εγώ έχω το Έβερεστ στο σπίτι μου, εσείς τον Όλυμπο και άλλοι τον Ψηλορείτη. Στο τέλος θα στολίσουμε το βουνό από τα παπούτσια για τα φετινά Χριστούγεννα...
Ψάξαμε και βρήκαμε μια πρακτική ιδέα που θα βοηθήσει λίγο στην οργάνωση των υποδημάτων στο σπίτι μας. Γι' αυτο και τη μοιραζόμαστε μαζί σας:









Θα χρειαστείτε :

  • Σωλήνα PVC (πολυβινυλοχλωριδίου) διατομής περίπου 15cm. Το μήκος εξαρτάται από το πόσα παπούτσια θέλετε να αποθηκεύσετε.
  • Πριόνι
  • Ιμάντα πρόσδεσης για τη στερέωση των κομματιών του σωλήνα

Διαδικασία :

  1. Κόψτε το σωλήνα σε ίσα κομμάτια. Το μήκος του κάθε κομματιού πρέπει να είναι περίπου ίσο με το μήκος των παπουτσιών σας.
  2. Απλώστε έναν ιμάντα πρόσδεσης, το μήκος του οποίου θα είναι ικανό για να δέσει τα κομμάτια του σωλήνα
  3. Τοποθετήστε τα κομμάτια ένα ένα ώστε να σχηματίσετε 6γωνο. Συγκεκριμένα μπορείτε να βάλετε 4-5-6-5-4-3 κομμάτια ξεκινώντας από τον πάτο
  4. Μπορείτε να δέσετε τον ιμάντα αρχικά και μετά να "γεμίζετε" το εσωτερικό του με σωλήνες, μέχρι να σφίξει ο ιμάντας και να μην χωράει άλλον (δείτε τη φωτογραφία)
  5. Τοποθετήστε τα παπούτσια μέσα στους σωλήνες. Εάν άποιο ζευγάρι είναι μικρό, τότε τοποθετήστε και τα 2 υποδήματα σε ένα σωλήνα για να κερδίστε χώρο!
Εναλλακτικά, αντί για ιμάντα, μπορείτε να τοποθετήστε τους σωλήνες, όπως τη 2η φωτογραφία παρακάτω. Εκεί θα πρέπει να κολλήσετε τα κομμάτια των σωληνών μεταξύ τους με ειδική κόλλα για πλαστικό PVC.





Περισσότερα: www.tospitakimou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF