Αφαιρέστε τους λεκέδες καφέ

CB063014
Δείτε πως να καθαρίσετε λεκέδες από καφέ!
Από τα ρούχα:
  • Περάστε το σημείο του λεκέ με γλυκερίνη κι έπειτα πλύνετε τη μπλούζα με ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι.
  • Σε περίπτωση που η μπλούζα σας είναι λευκή περάστε το λεκέ με διάλυμα ίσης ποσότητας ξυδιού και οινοπνεύματος και η μπλούζα σας θα γίνει όπως και πρώτα.
Σε έπιπλα και μοκέτες:

Βάλτε ¼ έως ½ φλιτζάνι υγρό πιάτων σε ένα πλαστικό δοχείο και προσθέστε 1 λίτρο ζεστό νερό. Χτυπήστε το μίγμα με ένα σύρμα έτσι ώστε να σχηματιστεί πολύς αφρός. Πάρτε ένα μαλακό σφουγγάρι και τρίψτε όλο τον αφρό στο λεκέ. Αφήστε τον αφρό να δουλέψει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα πανί και άφθονο κρύο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.
Σε αντικείμενα
Λεκέδες από καφέ σε φλιτζάνια, καφετιέρες, νεροχύτες κ.α. αφαιρούνται μαγειρική σόδα. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο λεκέ και τρίψτε το με ζεστό νερό και ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή μια βούρτσα. Πλύνετε με χλιαρό νερό και σαπούνι και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Εάν ο λεκές είναι ισχυρός, τότε βάλτε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι βραστό νερό και αφήστε το αντικείμενο με το λεκέ να μουλιάσει στο διάλυμα για μία ώρα. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα. Στη συνέχεια, πλύνετε το αντικείμενο με ζεστό νερό και σαπούνι και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

ΠΗΓΉ: http://diyself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF