ο κόμπος της φίμωσης BLOOD KNOT για ψαράδες


blood-knot-carp-matchfishing-gr.jpg
Ο κόμπος της φίμωσης ή αλλιώς blood knot, είναι ένας πολύ καλός κόμπος με μεγάλη αντοχή, ικανός να δένει παράμαλα από πετονιά, fluorocarbon, σε στριφτάρια και αγκίστρια με κρίκο.
Είναι πολύ εύκολος στην κατασκευή του, έχει αντοχή στο 92-95% της αρχικής πετονιάς, και ενδείκνυται για στριφτάρια και αγκίστρια που χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα του κυπρίνου, που διαθέτουν κρίκο.
Είναι ιδανικός κόμπος ,όταν τον χρησιμοποιούμε σε αγκίστρι, που φέρει το δόλωμα πάνω του, και όχι σε μορφή hair-rig (Παράμαλο για ψάρεμα κυπρίνου).
 Επίσης ένα μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι εαν φτιαχτεί σωστά, δεν βιρινιάζει την πετονιά κοντά στον κόμπο, πράγμα που συμβαίνει συχνά σε κόμπους που σφίγγουν συρόμενα. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε πως φτιάχνεται  ο κόμπος blood knot πάνω σε αγκίστρι με κρίκο.
Η ίδια ακριβώς διαδικασία γίνεται και με στριφτάρι. Όπως είπαμε ο κόμπος λειτουργεί με παράμαλα πετονιάς. Δεν είναι ότι καλύτερο να τον κάνουμε με νήμα, διότι το νήμα γλιστράει και μπορεί να μας ανοίξει σε πολύ μεγάλες τάσεις.
blood-knot-1-fishing-knots-carp-matchfishing-gr.jpg
Περνάμε την πετονιά μέσα από τον κρίκο του αγκιστριού
blood-knot-2-fishing-knots-carp-macthfishing-gr.jpg
Γυρίζουμε την πετονιά προς τα πάνω, προσέχοντας να αφήσουμε ένα κενό σαν θηλιά,  και τυλίγουμε 6-7 σπείρες πάνω στο παράμαλο
blood-knot-3-fishing-knots-carp-matchfishing-gr.jpg
Παίρνουμε την άκρη και την περνάμε από την θηλία  που αφήσαμε στην αρχή του κόμπου. Σαλιώνουμε να τραβάμε σιγά-σιγά για να σφίξει ο κόμπος blood knot. Κόβουμε το κομμάτι της πετονιάς που περισσεύει με ένα ψαλίδι
blood-knot-fishing-knots-carp-matchfishing-gr.jpg
H τελίκή μορφή του κόμπου Blood knot.

Εαν θέλουμε για περισσότερη σιγουριά, μπορούμε να κάψουμε την άκρη του κόμπου με ένα αναπτήρα. Ετσι θα σχηματιστεί ένα εξόγκωμα που θα δημιουργεί ασφάλεια στον κόμπο, κάτω από πολύ υψηλά φορτία.Καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF