Ο κόμπος KNOTLESS KNOT/KNOTLESS KNOT κόμπος χωρίς κόμπο


knotless-knot-carp-matchfishing-gr.jpg/ψαρευτικοί κόμποι
O κόμπος knotless knot έχει τις ρίζες του στο ψάρεμα του κυπρίνου, και είναι ο πιο βασικός κόμπος για να φτιάξουμε ένα hair rig, το παράμαλο που ψαρεύουμε τους κυπρίνους , με τα boilies.
Στην ουσία είναι ένα τύλιγμα του νήματος ή της πετονιάς πάνω στον κορμό του αγκιστριού, και πραγματοποιείται μόνο με αγκίστρια με κρίκο. 





Το μεγάλο ατού αυτού του κόμπου είναι ότι , όταν φτιαχτεί σωστά, επιτρέπει το γρήγορο γύρισμα του αγκιστριού μέσα στο στόμα του ψαριού, επιτρέποντας πιο σίγουρο και ασφαλές κάρφωμα.
Είναι ο πιο βασικός κόμπος όταν θέλουμε να χειριστούμε παράμαλα τύπου hair rig.
Είναι από τους πιο γρήγορους, εύκολους και δυνατούς κόμπους που υπάρχουν, καθώς όπως θα διαπιστώσετε , δεν υπάρχει κόμπος, ούτε αδυνάτισμα της πετονιάς ή του νήματος.
knotless-knot-1.jpg/ψαρευτικοί κόμποι

Περνάμε την άκρη της πετονιάς από τον κρίκο του αγκιστριού, με φορά προς τα κάτω/μέσα στην καμπύλη του αγκιστριού
knotless-knot-2.jpg/ψαρευτικοί κόμποι
Γυρνάμε την πετονιά ή το νήμα προς την μύτη του αγκιστριού και τυλίγουμε σφιγκτά πάνω στον κορμό του 6-7 σπείρες. Προσέχουμε το πρώτο γύρισμα του νήματος να το κάνουμε από την αντίθετη πλευρά του σύρματος που κλείνει τον κρίκο του αγκιστριού, για να μην έχουμε κοψίματα
knotless-knot-3.jpg/ψαρευτικοί κόμποι
Περνάμε το νήμα πίσω από τον κρίκο του αγκιστριού και σφίγγουμε. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να περάσουμε το νήμα από τον κρίκο με φορά ΠΑΝΤΑ προς την μύτη του αγκιστριού, για να διατηρήσουμε την σωστή μηχανική του καρφώματος και τις δυνατότητες αυτού του κόμπου
knotless-knot-2-carp-matchfishing-gr.jpg/ψαρευτικοί κόμποι
Η τελική μορφή του κόμπου. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF