Ο κόμπος της θηλιάς OVERHAND LOOP KNOT για ψαράδες


1-overhand-loop-carp-matchfishing-gr-fishing-knots.jpg
Η θηλιά ή αλλιώς overhand loop knot, είναι ένας βασικός ψαρευτικός κόμπος, χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις σε τεχνικές της θάλασσας , αλλά και των γλυκών νερών.
Εφαρμόζεται σε πετονιά συνήθως, αλλά και στα παράμαλα για το ψάρεμα του κυπρίνου για να φτιάξουμε την θηλιά που τοποθετείται ο δόλωμα.

Η απλή θηλιά γίνεται με ένα απλό τύλισμα της πετονιάς γύρω από τον εαυτό της. Δημιουργείται ένας πολύ απλός κόμπος, ο οποίος επιτρέπει μια κινητικότητα όταν εφαρμόζεται πάνω σε στριφτάρι, πράγμα πολύ χρήσιμο στην παρουσίαση των σκληρών παραμάλων από πετονιά για το ψάρεμα του κυπρίνου (stiff-mono-fluorocarbon  hooklenghts). Δεν χρησιμοποιούμε αυτόν τον κόμπο για δέσιμο παράμαλου με νήμα, διότι τα περισσότερα νήματα με τις επικαλύψεις γλιστράνε στον κόμπο αυτό. Ειδικά με σκληρές πετονιές αποκτά μεγάλη δύναμη, σταθερότητα και δεν γλιστράει. 
Overhand-loop-knot-fishing-knots-1-carp-matchfishing-gr.jpg 
Φτιάχνουμε μια θηλιά διπλώνοντας την πετονιά μας
Overhand-loop-knot-fishing-knots-2-carp-matchfishing-gr.jpg 
Γυρίζουμε την θηλιά προς τα πίσω φτιάχνοντας ένα κύκλο.
Overhand-loop-knot-fishing-knots-3-carp-matchfishing-gr.jpg
 Περνάμε την θηλιά μέσα από τον κύκλο, σαλιώνουμε και σφίγγουμε δυνατά
 overhand-loop-knot-carp-matchfishing-gr.jpg
Η θηλιά μας/overhand loop knot είναι έτοιμη για ψάρεμα. Αυτόν τον κόμπο θα τον συναντήσετε περισσότερο στα ψαρέματα του κυπρίνου και ειδικά στις αρματωσιές stiff hair rig, hinge rig, chod rig, και πάντα με αυτόν φτιάχνουμε την θηλιά του hair rig, που τοποθετούμε τα δολώματα τύπου boilies. Ο κόμπος της θηλιάς είναι στην παρακάτω φωτογραφία και περιέχεται στον κόμπο knotless knot.
overhand-loop-knot-hair-rig-carp-matchfishing-gr.jpg 
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF