Ο κόμπος palomar για ψαράδες

palomar-knot-foto-carp-matchfishing-gr.jpg
Ο κόμπος palomar είναι ένας από τους πιο δυνατούς κόμπους για το δέσιμο αγκιστριών με κρίκο, για το δέσιμο της πετονιάς σε στριφτάρια και για την ένωση οδηγών κατά του μπερδέματος στο ψάρεμα του κυπρίνου (solid anti-tangle leaders).
Πρόκειται για ένα εύκολο κόμπο που μπορεί να κρατά το 97% της αντοχής της πετονιάς. Ο κόμπος Palomar είναι από τους πιο δυνατούς κόμπους που χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα σήμερα. Αξιόπιστος για το δέσιμο αγκιστριών και παραμάλων, ειδικά για αυτά τα παράμαλα που αποτελούνται από πετονιά ή fluorocarbon υλικά.
ΓΙα να δέσουμε αγκίστρια με τον κόμπο Palomar, αυτά θα πρέπει να διαθέτουν οποωσδήποτε κρίκο. Πολύ εύκολος στην κατασκευή του, βλέπετε με προσοχή τα παρακάτω βήματα της δημιουργίας του.
palomar-knot-1-carp-matchfishing-gr.jpg/Ο κόμπος palomar είναι ένας από τους πιο δυνατούς κόμπους για το δέσιμο αγκιστριών με κρίκο, για το δέσιμο της πετονιάς σε στριφτάρια και για την ένωση οδηγών κατά του μπερδέματος στο ψάρεμα του κυπρίνου (solid anti-tangle leaders) .Πρόκειται για ένα εύκολο κόμπο που μπορεί να κρατά το 97% της αντοχής της πετονιάς.

Φτιάχνουμε μια θηλιά με την πετονιά και την περνάμε μέσα από τον κρίκο του αγκιστριού
palomar-knot-2-carp-matchfishing-gr.jpg/Ο κόμπος palomar είναι ένας από τους πιο δυνατούς κόμπους για το δέσιμο αγκιστριών με κρίκο, για το δέσιμο της πετονιάς σε στριφτάρια και για την ένωση οδηγών κατά του μπερδέματος στο ψάρεμα του κυπρίνου (solid anti-tangle leaders) .Πρόκειται για ένα εύκολο κόμπο που μπορεί να κρατά το 97% της αντοχής της πετονιάς.
Γυρνάμε την θηλιά προς τα πίσω και στην ουσία σταυρώνουμε τα δύο τμήματα της πετονιάς του παραμάλου
palomar-knot-3-carp-matchfishing-gr.jpg/www.carp-matchfishing.gr
Περνάμε την θηλιά μέσα από τον κύκλο που δημιουργήσαμε , σαν να κάνουμε ένα απλό κόμπο, και τραβάμε την θηλιά προς το στέλεχος του αγκιστριού
palomar-knot-4-carp-matchfishing-gr.jpg/www.carp-matchfishing.gr 
Περνάμε την θηλιά μέσα από το αγκίστρι και σαλιώνουμε την πετονιά. Τραβάμε σιγά-σιγά για να σφίξουν οι σπείρες που φτιάξαμε. Τεντώνουμε με προσοχή και είμαστε έτοιμοι
palomar-knot-foto2-carp-matchfishing-gr.jpg/www.carp-matchfishing.gr 
Η τελική και πραγματική μορφή του κόμπου Palomar. Καλή σας επιτυχία!

πηγή: carp-matchfishing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF