Πως να φτιάξετε 4 φυσικές μάσκες μαλλιών!

Τέσσερις διαφορετικές μάσκες για κάθε τύπο μαλλιών που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά, χρησιμοποιώντας όλα τα φυσικά συστατικά που πιθανώς να έχετε στο ψυγείο ή το ντουλάπι σας!
post-1447-0-28151300-1377089231_thumb


1. Ξηρά / Ταλαιπωρημένα Μαλλιά – Ελαιόλαδο και αυγό
Είναι τα μαλλιά σας κατεστραμμένα από το πιστολάκι και την ισιωτική ή σας πέφτουν τα μαλλιά; Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την μάσκα μαλλιών δύο με τρεις φορές το μήνα για να βοηθήσει στην επαναφορά των ταλαιπωρημένων σας μαλλιών σε υγιή κατάσταση.
Συστατικά:
Κρόκος αυγού
Ελαιόλαδο

Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με ένα κρόκο αυγού, απλώστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά και αφήστε το για 30 λεπτά ή περισσότερο πριν να τα ξεπλύνετε.
Ο κρόκος του αυγού θα κάνει τα μαλλιά σας πιο μαλακά, πιο λαμπερά και υγιή, αλλά θα τα βοηθήσει και να μακρύνουν. Το ελαιόλαδο θα βοηθήσει στην ενυδάτωση των μαλλιών σας.
kommotiria-hairstyle.gr-συμβουλές-με-αγνά-υλικά-για-να-ανάλφρα-μαλλιά-κρέμα-με-αυγά-και-ελαιόλαδο


2. Όλοι οι τύποι μαλλιών – αβοκάντο και μέλι

Συστατικά:

Αβοκάντο 
Μέλι 
Ελαιόλαδο

Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αβοκάντο και ανακατέψτε το με μια κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώστε το σε στεγνά μαλλιά και αφήστε το για 30 λεπτά ή περισσότερο πριν να τα ξεπλύνετε.
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, τα οποία χρειάζονται τα μαλλιά σας προκειμένου να παραμείνουν μαλακά και υγιή. Το μέλι είναι ένα φυσικός αντιβακτηριδιακός παράγοντας.
avocado-honey-oliveoil


3. Λιπαρά μαλλιά – μηλόξυδο και λεμόνι
Συστατικά:
 Μηλόξυδο 
 Λεμόνι

Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνιου μηλόξυδο με την τριμμένη φλούδα ενός ολόκληρου λεμονιού. Απλώστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά και αφήστε το για 15 λεπτά, για να απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής σας, και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
Το μηλόξυδο θα ενισχύσει την τρίχα, αφήνοντας τη μαλακή και δυνατή. Επίσης, θα εξισορροπήσει το pH των μαλλιών σας, θα σκοτώσει τα βακτήρια και θα σας απαλλάξει από τυχούσα πιτυρίδα.

hair-mask-3


4. Ξηρό τριχωτό της κεφαλής / Φριζάρισμα – Μπανάνα, Μέλι και Αμύγδαλο
Συστατικά:
Μπανάνα 
Μέλι 
Αμυγδαλέλαιο

Ανακατέψτε 1/2 λιωμένη μπανάνα με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο και αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά πριν να ξεπλύνετε.
Οι μπανάνες μπορούν να αυξήσουν την υγρασία των μαλλιών σας, να βοηθήσουν για ομαλό φριζάρισμα και να απαλύνουν τη φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής σας.

πηγή: http://diyself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF