Θήκη καραβάκιΕξαιρετικά ιδιαίτερηκαλοκαιρινή αλλά καιπρακτική κατασκευή για να αποθηκεύετε οτιδήποτε στον χώρο του μπάνιου ή φυσικά όπου αλλού εσείς θέλετε όπως σε ένα παιδικό δωμάτιο, στην κουζίνακλπ. και που θα την φτιάξετε εύκολα με πάμφθηνα και πολύ απλά υλικά και σε όποιο μέγεθος εσείς θέλετε,διαμορφώνοντας ανάλογα τις διαστάσεις του βασικού σκελετού από χαρτόνι και το μέγεθος του μπαλονιού 

Θα χρειαστείτε: χοντρό χαρτόνι - ένα μπαλόνι - κόλλαχειροτεχνίας - κολλητική ταινία - εφημερίδες - διακοσμητικό χαρτί ή ύφασμα σε όποια σχέδια εσείς θέλετε - ακρυλικά χρώματα ζωγραφικής (προαιρετικά)-προστατευτικό βερνίκι ή σπρέϋ.  


1. Φουσκώστε το μπαλόνικαι με κόλλα χειροτεχνίας κι ένα πινελάκι καλύψτε τoμισό μέρος της επιφάνειας του με λωρίδες από χαρτίεφημερίδας. Θα χρειαστεί ναεπαναλάβετε την διαδικασία με 2-3 στρώσεις από χαρτί. 

Αφήστε μια ολόκληρη νύχτα την κατασκευή να στεγνώσει έτσι ώστε το χαρτί να στερεοποιηθείεντελώς πάνω στην επιφάνεια του μπαλονιού και να σκληρύνει, σπάστε με μια καρφίτσα το μπαλόνι και στην συνέχεια με ένα ψαλίδι κόψτε - "στρογγυλέψτε" τις άκρες από το χαρτονένιο "καλούπι".

2. Σχεδιάστε πάνω στοχαρτόνι το βασικό σχήμααπό το καραβάκιχρησιμοποιώντας το χάρτινοκαλούπι για να καθορίσετε τομέγεθος του σημείου που θα αποτελεί την θήκη της κατασκευής και κόψτε το χαρτονένιο περίγραμμα
3. Κολλήστε με την κολλητική ταινία την θήκη πάνω στο χαρτόνι,γυρνώντας την ταινία αρκετές φορές γύρω γύρωώστε να στερεωθεί γερά και χωρίς να σας απασχολεί πόση ταινία και σε ποια σημεία θαχρειαστεί, στην συνέχεια το σημείο αυτό θα καλυφθεί με χαρτί, ύφασμα ή μπογιά.
Από αυτό το στάδιο και κάτω, η τελική διακόσμηση δηλαδή, είναι θέμα γούστου και φαντασίας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί, ύφασμα, αυτοκόλλητη ταπετσαρία κλπ. για να επενδύσετε τα κομμάτια της κατασκευής, να ζωγραφίσετε κάποια στοιχεία με ακρυλικά χρώματα, να κολλήσετε πρόσθετα στοιχεία από χαρτόνι κλπ. δίνοντας στην θήκη όποια μορφή και αποχρώσεις εσείς θέλετε. 


Όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιήσετε κι αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία, περάστε 3-4 χέρια προστατευτικό βερνίκι ή σπρέϋ που θα αδιαβροχοποιήσει σε έναν βαθμό είτε το ύφασμα είτε το χαρτί και θα προστατέψει την επιφάνεια της θήκης από φθορές, αν και φυσικά πρόκειται για μια κατασκευή που, αν την επιλέξετε για τον χώρο του μπάνιου, θα αντέξει χωρίς κανένα πρόβλημα το πιτσίλισμα ή μια μικρή ποσότητα νερού αλλά χωρίς ...υπερβολές για αυτό και κρεμάστε την σε κάποιο σημείο μακριά από την μπανιέρα. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF