Διακοσμητικό , τρισδιάστατοι πλανήτες

Φτιάξτε τρισδιάστατους πλανήτες και κρεμάστε τους στο ταβάνι του παιδικού δωματίου ή ακόμα και στο πάρτι με θέμα το διάστημα! Φοβερός πλανήτης κρεμαστό στολίδι για παιδικό δωμάτιο.

Πλανήτης Κρεμαστό Στολίδι για Παιδικό Δωμάτιο

Υλικά κατασκευής:

Λεπτό χαρτόνι (κατά προτίμηση μεταλιζέ)
Πετονιά, Διαβήτης, Χάρακας, Κοπίδι

Στάδια κατασκευής:

Σχεδιάστε με τον διαβήτη έναν κύκλο και κόψτε τον. Κάντε δύο γραμμές με τον χάρακα που να περνάνε από το κέντρο του κύκλου και να είναι κάθετες μεταξύ τους. Από το κέντρο του κύκλου, μετρήστε και βρείτε 4 σημεία μισού εκατοστού πάνω στις 4 ακτίνες του. Ονομάστε τα διαδοχικά Α, Β, Γ, Δ. τοποθετήστε με τη σειρά τη μύτη του διαβήτη στα σημεία Α, Β, Γ, Δ και χαράξτε ημικύκλια. Χαράξτε με το κοπίδι τα ημικύκλια, με πολύ προσοχή ή ζητήστε από τους γονείς σας να το κάνουν. Αρχίστε να ανοίγετε τους κύκλους εναλλάξ μέχρι το κέντρο. Κάντε στη μία άκρη μία τρυπίτσα με μία βελόνα. Περάστε τη πετονιά και δέστε την άκρη της. Κρεμάστε το στολίδι κάπου κοντά στο παράθυρο για να αντανακλά το φως.

Γνωρίζατε ότι:
Οι πλανήτες είναι ουράνια σώματα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο; Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από την αρχαιοελληνική φράση «πλανήτες αστέρες» (άστρα που περι-πλανιούνται). Οι πλανήτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, είναι οι εξής: ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας. Ο Πλούτωνας από το 2006 έπαψε να θεωρείται επισήμως πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος, αλλά πλανήτης νάνος.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF