Παιχνίδια με μπαλόνια

Τι παιχνίδι παίζεται συνήθως με ένα μπαλόνι; Όταν το φουσκώσουμε δεν μοιάζει λίγο με κεφάλι; Έχουμε ιδέες και όρεξη για μπαλονοφιγούρες που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον!


Υλικά κατασκευής:

Κύλινδροι από χαρτί υγείας
Χρωματιστά χαρτιά
Μπαλόνια
Αλεύρι
Χωνί
Κόλλα
Μαλλί πλεξίματος σε διάφορα χρώματα

Στάδια:

Γεμίστε με τη βοήθεια του χωνιού το μπαλόνι με αλεύρι και δέστε το. Στο σημείο που κάνατε τον κόμπο προσθέστε μαλλί πλεξίματος για μαλλιά. Με το χαρτόνι θα φτιάξετε τα μάτια, τη μύτη, το στόμα. Το κεφαλάκι είναι έτοιμο για το κολλήστε πάνω στον κύλινδρο. Στη συνέχεια ντύστε τον κύλινδρο με τα χρωματιστά χαρτιά δημιουργώντας τα ρούχα. Φτιάξτε μία ολόκληρη παρέα και καλέστε τους φίλους σας για να παίξετε!

Γνωρίζατε ότι:

Ο εφευρέτης του κοινού μπαλονιού ήταν ο Μάικλ Φάραντει, το 1824, που τα χρησιμοποίησε σε πειράματα με αέρια; Η διακόσμηση με μπαλόνια σε κοινωνικές εκδηλώσεις είναι νέα σχετικά ιδέα και ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 από την Αμερική. Επίσης τα μπαλόνια τα χρησιμοποιούν σε αθλήματα όπως είναι η σκοποβολή, το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ για εξάσκηση. Επειδή τα μπαλόνια σκάνε εύκολα όταν κάποιος τα τρυπήσει, τα πατήσει ή καθίσει επάνω τους, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο μεταχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF