Οι 10 χρήσεις της οδοντόκρεμας στο σπίτι που πιθανόν να μη γνωρίζατε.

Δες πώς μπορεί να σου χρησιμεύσει η οδοντόπαστα εναλλακτικά, αλλά πρόσεχε δύο βασικά σημεία. Πρώτον αναφερόμαστε μόνο στη λευκή κλασική κρέμα και δεύτερον η οδοντόβουρτσα που θα χρησιμοποιήσεις στις παρακάτω περιπτώσεις δεν ξαναμπαίνει στα δοντάκια…
1. Μυρωδάτα χέρια στο λεπτό. Έχεις καθαρίσει κρεμμύδια; Καθάρισες ψάρια; Έλιωσες σκόρδο; Μη σκας. Πλύνε τα χέρια σου με οδοντόκρεμα και όλες οι μυρωδιές θα φύγουν στο λεπτό.
2. Καθαροί τοίχοι εύκολα και γρήγορα. Μπογιές και χρώματα στους τοίχους από παιδάκια που την "είδαν" ζωγράφοι ή από κάποιο άλλο ατύχημα; Βάλε λίγη οδοντόπαστα σε βρεγμένο σφουγγάρι και θα δεις ξανά το σωστό χρώμα στους τοίχους.
3. Κοσμήματα που λάμπουν. Βάλε σε μια μαλακιά οδοντόβουρτσα μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και βούρτσισε τα κοσμήματα που έχουν θαμπώσει. Μετά ξέπλυνέ τα και γυάλισέ τα με ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα. Μόνο να θυμάσαι ότι η χρήση αυτή απαγορεύεται στα μαργαριτάρια. Τους κάνει κακό.
4. Κήρυξε πόλεμο στα… σπυράκια. Βάλε μια σταλίτσα οδοντόκρεμα στα ενοχλητικά μπιμπίκια πριν πας για ύπνο και πλύνε καλά το πρόσωπό σου το πρωί. Κάνε το ίδιο και σε τσιμπήματα από κουνούπια ή μέλισσες –βγάζοντας πρώτα το κεντρί, φυσικά.
5. Άψογα νύχια στο λεπτό. Η οδοντόκρεμα κάνει τα νύχια των χεριών και των ποδιών σου γερά και λευκά όπως και τα δόντια σου. Δοκίμασέ το με μια οδοντόβουρτσα που δεν χρησιμοποιείς πια.
6. Σημάδια από ποτήρι στο ξύλο; Αν ξέχασες να χρησιμοποιήσεις σουβέρ το βράδυ που ήρθαν οι φίλοι σου στο σπίτι –ή δεν είχες, έστω- και τα ποτήρια άφησαν τα σημάδια τους στο τραπεζάκι, τρίξε τα με ένα μαλακό, βρεγμένο πανί και λίγη οδοντόκρεμα και θα εξαφανιστούν αμέσως.
7. Θάμπωσε η μάσκα της θάλασσας ή το κράνος; Η οδοντόκρεμα είναι τέλεια για να απομακρύνει τη θαμπάδα και τις βρόμες από τέτοιου είδους πλαστική επιφάνεια.
8. Διώξε τα ενοχλητικά υπολείμματα από τα μπουκάλια. Είτε πρόκειται για μπουκάλια νερού, είτε μπιμπερό, είτε απλά ποτήρια, αν δεις ότι έχουν μείνει υπολείμματα σαπουνιού ή άλλης βρώμας, η μόνη λύση είναι οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Και… καθάρισες.
9. Μπαταρίες μπάνιου από χρώμιο. Αν έχεις μπαταρίες από χρώμιο στον νιπτήρα, το νεροχύτη ή την μπανιέρα γυάλισέ τες με αυτό το υλικό και θα είναι αμέσως σαν καινούριες.
10. Ο φόβος των λεκέδων. Αν έπεσε κάτι στο χαλί σου, τρίψε το σημείο –όσο χρειάζεται- με λίγη οδοντόκρεμα και ξέβγαλέ το με νερό. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και σε μερικά βαμβακερά ρούχα, όμως πρόσεξε γιατί δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε όλα τα υλικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF