Δαχτυλίδι στην πετσέτα για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

Λοιπόν ξεκινάμε:
Χρειαζόμαστε
  • πηλό 
  • ένα μπωλ με λίγο νεράκι 
  • έναν πλάστη 
  • ένα μαχαίρι ή μια ροδέλα 
  • ένα κουπ-πατ σχήματος ο,τι θέλουμε
  • γυαλόχαρτο ψιλό
  • διακόσμηση (ακρυλικά χρωματα, χαρτοπετσέτες ή ριζόχαρτα για ντεκουπάζ, στρας, γκλιτερ ή ο,τι άλλο θέλετε)










Ξεκινάμε απλώνοντας τον πηλό σε λαδόκολλα ή σε επιφάνεια κοπής. Τον ανοίγουμε σε πάχος λιγότερο απο μισό εκατοστό  (γιατί αλλιώς ο πηλός θα μας "ανοίξει"" ) και με το μαχαιράκι ή τη ροδέλα φτιάχνουμε λωρίδες ύψους 8-9 εκ. και πλάτους 2 εκ. Εάν ξέρετε τι διάμετρο θέλετε να είναι τα δαχτυλίδια σας μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας την περίμετρο του κύκλου για να δείτε πόσο ύψος θα έχει η λωρίδα σας.
Για να υπολογίσετε την περίμετρο του κύκλου σας μπορείτε να υπολογίσετε ως εξής: Αν C η περίμετρος του κύκλου και ρ η ακτίνα του τότε C=2π ρ  (δηλαδή για ένα δαχτυλίδι με διάμετρο 3 εκ. ισχύει το εξής C=2χ 3,14χ 1,5(το μισό της διαμέτρου μιας και θέλουμε την ακτίνα) ελπίζω να βοήθησα)



Συνεχίζουμε με το να κόψουμε με το κουπ πατ τα σχέδια για το δαχτυλίδι μας.




Ερχόμαστε στο κρίσιμο σημείο ...... να ενώσουμε το σχέδιο με την λωρίδα..... βρέχουμε με το δάχτυλό μας την πίσω πλευρά του σχεδίου μας και κολλάμε την πρώτη άκρη της λωρίδας επάνω (στο κέντρο περίπου του σχεδίου μας) Στη συνέχεια, πάλι βρέχοντας το δάχτυλό μας και τρίβοντας όσο το δυνατόν πιο απαλά την άκρη της λωρίδας επάνω στο σχέδιο, προσπαθούμε να ενσωματώσουμε το ένα στο άλλο για να κολλήσουν. Αφού το ενσωματώσουμε βρέχουμε πάλι το δάχτυλο μας και την άλλη άκρη της λωρίδας και δημιουργούμε το δαχτυλίδι μας. Προσεχτικά κάνουμε πάλι την ενσωμάτωση (λίγο πιο δύσκολα αυτή τη φορά μιας και ο κύκλος μας έχει ήδη δημιουργηθεί).




Αν θέλετε μπορείτε πρώτα να ενώσετε τις δυο άκρες και μετά να κολλήσετε επάνω στο σχέδιο ενσωματώνοντας απο τα πλάγια αυτή τη φορά. Δείτε τι σας βολεύει!!!






















Μετα αφήνουμε τον πηλό μας να στεγνώσει..... τον αφήνουμε, δεν βιαζόμαστε....ξέρω οτι η επιθυμία για να δουμε τα κατορθώματά μας είναι μεγάλη ..... αλλά μην υποκύψετε....οχι μην το κάνετε.


Αφού λοιπόν δείξατε την απαραίτητη υπομονή κι επιτρέψατε στον πηλό να στεγνώσει τρίβετε λίγο με γυαλόχαρτο για να πάρει τυχόν κομματάκια και να λειάνει την επιφάνεια καλύτερα... ξεκινάτε την τελική φάση.... την διακόσμηση!!!




Βάλτε φαντασία και φτιάξτε ο,τι σας αρέσει. Κάντε ντεκουπάζ ή βάψτε με ακρυλικά χρώματα! Αν θέλετε όσο είναι νωπός ο πηλός μπορείτε να τον κάνετε ανάγλυφο και να βάψετε με άλλο χρώμα τις γουβωτές επιφάενειες και άλλο τις επάνω.
Εγώ επέλεξα λιτή διακόσμηση , έβαψα με ασημένιο ακρυλικό χρώμα (που ταιριάζει με το καλό μου σερβίτσιο το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ...... χμμμμ ίσως είναι ευκαιρία) και άφησα να στεγνώσει.



Εαν θέλετε μπορείτε επίσης να κόψετε μια καρδιά με κουπ-πατ να περάσετε ελαφρά τον πλάστη απο επάνω για να την πλατύνει και να ενώσετε πάλι με νεράκι στο πίσω μέρος. Είναι ακόμη πιο εύκολο κι εξίσου όμορφο αποτέλεσμα!!!!


Καλή επιτυχία





πηγή:skeftomaiaraiparho.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF