Χριστουγεννιάτικες κάρτες με τρισδιάστατα σχέδια pixels

Στο άρθρο αυτό θα δείτε τρεις ιδιαίτερες κάρτες με αρκετά πολύπλοκο κοπτικό. Το αποτέλεσμα είναι μια τρισδιάστατη απεικόνιση των σχεδίων που βρίσκονται εσωτερικά στην κάρτα. Σίγουρα αξίζει το κόπο να προσπαθήσετε. 
Για την ιστορία...

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη κάρτα σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Britannica Online,  με τη σημερινή της έννοια, πιστεύεται ότι σχεδιάστηκε το 1843 από τον Άγγλο ζωγράφο και illustrator John Callcott Horsley (1817 – 1903).
Λέγεται ότι την δημιούργησε για τον φίλο του Sir Henry Cole.
Μία έκδοση 1,000 καρτών βγήκε προς πώληση στο Λονδίνο. Τυπώθηκε με τη μέθοδο της Λιθογραφίας σε χοντρό χαρτόνι, σε διάσταση 5 1/8 επί 3 1/4 inches, σε σκούρα σέπια και ζωγραφίστηκε με το χέρι. Το κέντρο της κάρτας έδειχνε ένα οικογενειακό πάρτι σε εξέλιξη, κάτω από το οποίο υπήρχαν οι λέξεις «Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος». Στη μία πλευρά υπάρχει μία σκηνή που ταΐζουν κάποιον πεινασμένο και στην άλλη μία σκηνή που ντύνουν τους φτωχούς. Στις ΗΠΑ, ο κύριος Pease, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος στο Albany της Ν. Υόρκης, κατασκεύασε στα μέσα του 19ου αιώνα μία κάρτα με «Χριστουγεννιάτικες ευχές από το μεγάλο κατάστημα του Pease, το ναό της μόδας»

Οδηγίες για την κατασκευή των δικών μας Χριστουγεννιάτικων καρτών.
Για κάθε κάρτα υπάρχει και το αντίστοιχο γραμμικό σχέδιο, στο οποίο φαίνονται με πράσινο χρώμα τα σημεία που πρέπει να κόψετε και με μαύρο τα σημεία που πρέπει να τσακίσετε. 
Κάθε κάρτα αποτελείται από δύο χαρτιά ένα εξωτερικά και ένα εσωτερικά με το κοπτικό. Θα σας διευκολύνει αν  κατεβάσετε τα αρχεία με το κοπτικό που βρίσκονται παρακάτω.
 Τυπώστε το σε έγχρωμα χαρτιά. Στη συνέχεια κόψτε με ένα κοπίδι τις πράσινες γραμμές (βήμα 1). Με τη βοήθεια ενός χάρακα και μιας καρφίτσας χαράξτε τις μαύρες γραμμές (βήμα 2). Αρχίστε να ξεκολλάτε τις κομμένες όψεις (βήμα 3) από κάτω προς τα πάνω. Με ένα ξύλινο καλαμάκι θα μπορέσετε να τσακίσετε ομοιόμορφα το χαρτί στα σημεία των μαύρων γραμμών (βήμα 4) που βρίσκονται αντικριστά. 
Από τη στιγμή που ολοκληρώσετε το εσωτερικό κοπτικό, το κολλάτε στο χαρτί που έχετε επιλέξει για την εξωτερική όψη της κάρτας.


Κατεβάστε τα αρχεία που σας ενδιαφέρουν 

“SINGLE TREE” FILES:

“3 TREES” FILES:

“♥ XMAS” FILES:

“REINDEER” FILES:


πηγή:http://graficnotes.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF