Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική για την καραμέλα "κόλλα"
μισή δόση ζύμης απο τη συνταγή Φωτεινό Χριστουγεννιάτικο σπίτι
Βοηθητικά υλικά
Λαδόκολλα
Μπισκότα πουράκια για στηρίγματα (προαιρετικά)
Για το γλάσο
1 ασπράδι
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (ίσως και λίγο παραπάνω αν είναι μεγάλο το αυγό)
1 κουταλάκι λεμόνι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Καραμελίτσες
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική για την καραμέλα "κόλλα"
μισή δόση ζύμης απο τη συνταγή Φωτεινό Χριστουγεννιάτικο σπίτι
Βοηθητικά υλικά
Λαδόκολλα
Μπισκότα πουράκια για στηρίγματα (προαιρετικά)
Για το γλάσο
1 ασπράδι
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (ίσως και λίγο παραπάνω αν είναι μεγάλο το αυγό)
1 κουταλάκι λεμόνι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Καραμελίτσες
Και τους ολισθητήρες του έλκηθρου 2 φορές
Προθερμαίνετε τον φούρνο πάνω κάτω αντίσταση 170°C
Αφου τα βγάλετε τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά επάνω σε σχάρα και μετά αφαιρείτε τη λαδόκολλα προσεχτικά.
Τα ενώνετε την επόμενη μέρα.Σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολλητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζίνας) ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατί καίγεται πολύ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.
Μικρές συμβουλές
Το σχέδιο το φαντάστηκα, η συνταγή για μπισκότο είναι μια κλασσική για τζίντζερμπρεντ σπιτάκι.
πηγή: http://elenfly.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου