Μελωδικά Μόμπιλε
Από τις πιο καλοκαιρινές ιδέες για την διακόσμηση του μπαλκονιού ή του κήπου ή γιατί όχι και στο εσωτερικό του σπιτιού, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή τους κυρίως φυσικά υλικά που παραπέμπουν σε θαλασσινή ατμόσφαιρα όπως κοχύλια, βοτσαλάκια, θαλασσόξυλα, καλάμια κλπ.


Οι μορφές που μπορεί να πάρει ένας χειροποίητος μελωδός είναι άπειρες, εξαρτώνται όχι μόνο από το γούστο και την ...υπομονή σας αλλά πχ και από το πόσο πολύ θέλετε να ακούγεται ο ήχος των αντικειμένων που χτυπούν μεταξύ τους με το φύσημα του αέρα, πόσο "γεμάτη" θα είναι η όλη κατασκευή ή απλούστερη, τις αποχρώσεις που επιθυμείτε να έχει, το αν οι σειρές από σκοινί-πετονιά ή σύρμα θα έχουν όλες το ίδιο μήκος ή όχι κλπ. 

Είτε χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά φυσικά υλικά είτε προσθέσετε μεταλλικά, ξύλινα, πήλινα, γυάλινα, συρμάτινα κλπ. στοιχεία/αντικείμενα, ο βασικός τρόπος κατασκευής είναι ίδιος. 


Θα χρειαστεί σε πετονιάσκοινί ή σύρμα, να περάσετε τα αντικείμενα, αφού πριν τα τρυπήσετε με ένα απλό τρυπάνι γενικής χρήσης. 


Το κάθε κομματάκι της κατασκευής, όταν μεσολαβείκενό ανάμεσά τους, θακρατηθεί στην θέση του κάνοντας έναν-δυο κόμπουςπριν και αφού το περάσετε στο σκοινί/πετονιά/σύρμα και με τονίδιο τρόπο συνεχίζετε για όλα τα αντικείμενα.   

Μεταλλικά αντικείμενομικρού πάχους μπορούν να τρυπηθούν και χρησιμοποιώντας ένακαρφί και σφυρί, ενώ ένας εναλλακτικός τρόπος για ναστερεώσετε συμπαγή αντικείμενα που πιθανόν δυσκολεύεστεστο τρύπημά τους, είναι να τα δέσετε πάνω στην πετονιά ή το σκοινί, περνώντας τα απανωτές φορές γύρω τους, φροντίζοντας απλώς να είναι πολύ καλά στερεωμένα. 

Οι σειρές πετονιάς, σκοινιού ή σύρματος με τα στερεωμένααντικείμενα, μπορεί να είναι στερεωμένες σε ένα θαλασσόξυλο, ένα οποιοδήποτε κομμάτι ξύλο, στην φυσική μορφή του ή και βαμμένο αλλά και κάθε είδους αντικείμενο.Οτιδήποτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση-κορυφή του μελωδού ανάλογα με το τι ταιριάζει στα υλικά από τα οποία θα αποτελείται και στο σημείο που θα τον τοποθετήσετε. 


Θαλασσόξυλα, κοχύλια, ξυλαράκια, καλάμια, τενεκεδένια κουτιά, γλαστράκια, γυαλάκια της θάλασσας, βότσαλα, χάντρες και πέτρες κάθε μορφής, κάποια μόνο από τα υλικά που μπορεί να αποτελούνέναν μελωδό, ενώ στακαταστήματα με είδη για κατασκευές όπως και σε αυτά με υλικάγια μπομπονιέρες κλπ. θα βρείτε έτοιμα διακοσμητικά στοιχεία, κεραμικά, ξύλινα, μεταλλικά κλπ. σε μεγάλη ποικιλία, που επίσης είναι κατάλληλα για να πλαισιώσετε τέτοιου  τύπου τις κατασκευές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF