Φτιάξτε Μαγνητάκια σε σχήμα ψαριού εύκολα και γρήγορα


Ε

ίναι γεγονός ότι από τα πολυκαταστήματα έως τα παζάρια θα βρείτε διακοσμητικά μαγνητάκιαγια κάθε χρήση σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Τα περισσότερα, αυτής  της κατηγορίας, είναι πλαστικά, κατά βάση κακόγουστα και τόσο συνηθισμένα που αν έχετε δει ένα τα έχετε δει ...όλα, αντίθετα βεβαίως με τα αντίστοιχαχειροποίητα που θα βρείτε σε καταστήματα με είδητέχνης, δώρων κλπ.  

Είναι όμως πανεύκολο, άκρως δημιουργικό και θα σας κοστίζει ελάχιστα να φτιάξετε μόνοι σας σε κάθε σχήμακαι μορφή μαγνητάκια για το ψυγείο, την κουζίνα, πίνακες ανακοινώσεων αλλά και μεγαλύτερου μεγέθους για να διακοσμήσετε παιδικά δωμάτια, να τα ενσωματώσετε σε μεταλλικές κατασκευές κάθε είδους κλπ.

Θα χρειαστείτε:
εφημερίδες - χαρτόνι -  κόλλα χειροτεχνίας - μαγνήτες - τέμπερες - άσπρη μπογιά- μια ισχυρήκόλλα γενικής χρήσης - προστατευτικό βερνίκι ή σπρέϋ

1.  Σχεδιάστε στο χαρτόνι και κόψτε σχήματα κάθε μορφής ανάλογα με τις "μορφές" - σχήμα που θέλετε να έχουν οιμαγνήτες. Φρούτα, ζώα, λουλούδια, αντικείμενα, γράμματα, αριθμούς κλπ. 
Για κάποιο πολύπλοκο σχέδιο ή αν δεν τα κατάφερνετε καθόλου στην ζωγραφική, απλώς "ξεπατικώστε" σε χαρτί οποιοδήποτε σχέδιο από περιοδικά, internet κλπ και μεταφέρετε με το "πατρόν" το σχέδιο στο χαρτόνι.
2.  Κόψτε μικρά κομματάκια εφημερίδας και ανακατέψτε τα σε ένα μπωλάκι με λίγο χλιαρό νερό και λίγη κόλλα χειροτεχνίας,έως ότου προκύψει μια εύπλαστη αλλά όχι πολύ υγρή "ζύμη" από χαρτί που θα μπορείτε να την δουλέψετε άνετα με τα χέρια σας. Αν χρειαστεί στίψτε τον χαρτοπολτό με τα χέρια σας για να απομακρυνθεί η περισσευούμενη ποσότητα νερού.
Χρησιμοποιώντας κομμάτια χαρτοπολτού, αυξήστε τον όγκο του σχεδίου που έχετε κόψει στο χαρτόνι, από την μία μόνο όψη, χρησιμοποιείστε δηλαδή τον πολτό για να καλύψετε την επιφάνεια του χάρτινου σχεδίου σε ένα ύψος περίπου ενός εκατοστού.
3.  Καλύψτε την πίσω όψη όψη της κατασκευής με 1-2 στρώση από λωρίδεςεφημερίδες, αφήστε ναστερεοποιηθούν - στεγνώσουν εντελώς και οι δύο πλευρές και βάψτε και στις δύο όψεις με ένα πινελάκι και άσπρη μπογιά.
Αφού στεγνώσει το άσπρο χρώμα, μπορείτε πάνω του να ζωγραφίσετε με τέμπερες, να κολλήσετε χαρτί ή ύφασμα κλπ. δίνοντας σε κάθε μαγνητάκι όποια τελική όψη θέλετε.
1.  Αφού στεγνώσει το τελικό χρώμα, περάστε την κατασκευή με ένα προστατευτικό βερνίκι ή σπρέυ και με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, κολλήστε στην πίσω όψη της ένα μαγνητάκι.
Και...

*
 Με την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε παρόμοιες κατασκευές μεγαλύτερου μεγέθους για χρήση σε διακοσμήσεις παιδικών δωματίων ή όπου αλλού σας αρέσει. Θα χρειαστεί απλώς εκτός από το αρχικό σχέδιο στο χαρτόνι, αντίστοιχα μεγαλύτερου μεγέθους να είναι και ομαγνήτης ή αντί για μαγνήτη να χρησιμοποιήσετε κόλλα για να τις στερεώσετε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

* Μαγνήτες σε διάφορα μεγέθη θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη κατασκευών - χόμπυ και σε τιμέςπερίπου 2-3 ευρώ τα 30 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητά τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF