Νηστίσιμα Κουλουράκια με πορτοκάλι του Στέλιου Παρλιάρου

Υλικά

60 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. άχνη ζάχαρη
60 γρ. χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένο
1 κ.γ. πορτοκάλι το ξύσμα ακέρωτο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

Για 25 κομμάτια, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 20΄

Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το λάδι, την άχνη, το χυμό και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια διαμέτρου 5 εκ. και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στο αέρα για 20 λεπτά.
Πηγή : http://www.steliosparliaros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF